FAQ

Heeft u nog vragen?

 1. Is LPG gevaarlijk?

  Sommige mensen denken dat LPG wagens niet veilig zijn, maar met de nieuwe veiligheidsnormen en de verplichte inbouw door een erkend LPG-installateur zijn LPG-wagens even veilig als benzine- en dieselwagens.

 2. Zijn er veel problemen met LPG-wagens?

  Een LPG-installatie van een degelijke kwaliteit, compatibel met uw wagen en professioneel ingebouwd zorgt ervoor dat technische problemen eerder uitzondering zijn. Weet wel dat onderhoud en naservice even belangrijk zijn als de verkoop. Informeer u gerust bij ons en andere LPG-rijders voor u de investering doet.

 3. Blijft LPG wel goedkoop?

  LPG is een restgas dat vrijkomt bij de ontginning van petroleum en is dus eigenlijk gratis. LPG is milieuvriendelijk en wordt dus minder belast. In de bijna 50 jaar dat wij exclusief LPG-installaties plaatsen bleef de prijs van LPG steeds stabiel op ongeveer een derde van de benzineprijs.

 4. Zijn er voldoende LPG-stations?

  In de meeste landen in Europa ligt een uitgebreid net van LPG-stations. De LPG-gids vermeldt alle LPG-stations in Europa.

 5. Mag ik binnen in ondergrondse parkings?

  In ondergrondse parkings waar ook detectoren op de grond worden geplaatst mag u parkeren. (LPG is in tegenstelling tot benzine zwaarder dan lucht) Veel ondergrondse parkings zijn reeds van detectoren voorzien.

 6. Verlies ik plaats in de koffer?

  Een ringtank, ingebouwd i.p.v. het reservewiel zorgt ervoor dat u geen plaats verliest.

 7. Betaal ik meer verzekering met LPG?

  Integendeel, de premie blijft hetzelfde en bij een ongeval worden de kosten van overplaatsing terugbetaald door de verzekering.

 8. Kan ik nog op benzine rijden?

  Absoluut, het benzinesysteem blijft onveranderd. De motor start automatisch op benzine, schakelt automatisch over naar LPG en bij een lege LPG-tank schakelt hij terug om naar benzine. U kunt steeds manueel overschakelen van de ene naar de andere brandstof.

 9. Is LPG schadelijk voor de motor?

  Neen, een degelijk systeem zorgt voor een betere verbranding en doet de motor langer meegaan.

 1. Is LPG ‘droger’ en is de smering van de motor niet verminderd?

  Integendeel, omdat LPG volledig verbrandt, blijft de olie proper en onverdund. Dit zorgt voor een langere levensduur van de motor. Omdat er steeds op benzine wordt gestart zullen ook de benzine-injectoren niet ‘uitdrogen’.

 2. Blijft het vermogen van de motor hetzelfde?

  Met een compatibele LPG-installatie blijven de rijprestaties van uw auto quasi onveranderd.

 3. Wat met de garantie van de motor?

  Wij zijn erkend door de meeste invoerders. Eventueel kunt u bij ons een verzekering afsluiten die de garantie op de motor overneemt. Zo vermijdt u eventuele latere discussies. Bij sommige motoren worden additieven toegevoegd om de kleppen te smeren. Bij bepaalde motoren is het af te raden om op LPG te rijden, wij kunnen u hierover voldoende informeren.

 4. Zijn alle erkende inbouwers te vertrouwen?

  Helaas bouwen nog altijd ‘erkende’ installateurs wagens om die niet geschikt zijn. Zij gebruiken goedkope systemen die hun veel winsten opleveren maar die achteraf de motor kunnen beschadigen. Dankzij onze bijna 50-jarige ervaring met meer dan 9000 ingebouwde LPG-installaties plaatsen wij enkel de beste installaties met een perfecte afwerking. Auto’s die niet geschikt zijn om op LPG te rijden worden bij ons niet omgebouwd. Infomeer u gerust vrijblijvend om te zien of uw wagen geschikt is.